Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Profesorul Rusalin Işfănoni a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara

Rusalin Isfanoni - Foto Primaria Hunedoara
Rusalin Işfănoni se numără printre cei mai cunoscuţi etnologi români, iar activitatea sa bogată a dedicat-o, în special, Ţinutului Pădurenilor.
 Profesorul Rusalin Işfănoni a primit, joi, titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara. În vârstă de 75 de ani, Rusalin Işfănoni se numără printre cei mai prolifici etnologi români, iar activitatea sa a dedicat-o păstrării şi promovării tradiţiilor din Ţinutul Pădurenilor.

A anunţat că doreşte să înfiinţeze un muzeu al satului pădurenesc, în apropierea Castelului Corvinilor. Muzeul ar urma să arate cum se prezenta o casă pădurenească în secolele XVIII, XIX, XX, dar şi diverse ateliere ale muncitorilor pădureni. În fiecare lună, hunedorenii se vor putea bucura de un spectacol tematic, cum ar fi: joc pădurenesc, horă moldovenească, horă oltenească, menite să anime viaţa culturală a oraşului. „Satele pădureneşti numără mai puţin de şase mii de pădureni, în timp ce în Hunedoara sunt peste 12 mii de pădureni, de aceea este o onoare şi în acelaşi timp o datorie pentru municipiul Hunedoara să acorde acest titlu domnului profesor Işfănoni”, a precizat primarul comunei Lelese, Ciprian Achim, apropiat al etnologului.
Citeste mai mult: adev.ro/poqdhs

Citeste mai mult: adev.ro/poqdhs

Niciun comentariu