Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Adevarul.ro: VIDEO Şoseaua construită pe fonduri UE în Ţinutul Pădurenilor a fost devastată de viituri şi prăvăliri de pe versanţi

Foto: Adevarul.ro
Prima şosea modernă construită cu fonduri e la Uniunea Europeană în Ţinutul Pădurenilor a fost afectată în mai multe locuri de viituri, căderi de pietre şi alunecări de teren.

Şoseaua de 30 de kilometri Topliţa - Lunca Cernii - limita judeţului Hunedoara cu judeţul Caraş Severin a fost inaugurată în toamna anului 2013.

 Drumul judeţean 687D a fost construit în perioada 2010 - 2013 cu fonduri de la Uniunea Europeană, traversează satele Topliţa, Hăşdău, Dăbâca, Lunca Cernii de Jos, Lunca Cernii de Sus şi apoi se opreşte în mijlocul unei păduri, la capătul judeţului Hunedoara.
S-a dovedit util pentru localnici şi pentru turiştii care îşi doresc să exploreze Ţinutul Pădurenilor, dar, deşi oamenii sperau ca drumul să fie completat cu un alt sector de circa 10 kilometri până în satul Rusca Montană (Caraş - Severin), autorităţile din judeţul vecin nu au mai continuat proiectul.

La aproape şase ani de la inaugurarea sa, şoseaua este afectată în mai multe locuri de furia naturii. Viiturile de pe râul Cerna au „muşcat” din terasament şi asfalt, alunecările de teren au acoperit-o parţial în unele locuri, iar căderile de pietre, prăvălite de pe versanţii abrupţi încă mai reprezintă pericole pentru şoferi.

Citeste mai mult: adevarul.ro


Niciun comentariu