Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

CronicaHunedoreana.ro: Seară pădurenească la Hunedoara

Biblioteca municipală Hunedoara, în colaborare cu Primăria Lelese şi domnul Rusalin Ișfănoni au organizat,în 20 februarie, un moment de aducere aminte a ceea ce era şi încă este Ţinutul Pădurenilor. Evenimentul a avut loc la Galeriile de artă din municipiul Hunedoara şi s-a intitulat ,, O seară pădurenească,,.

,,Această acţiune o considerăm UN CADOU PREȚIOS pentru toţi locuitorii Hunedoarei, mai ales că mulţi dintre dumneavoastră sunteți pădureni, cadou și pentru pădurenii de pe sate, ce ne-a fost oferit, acum, la început de primăvară, ca mărțișor, din partea domnului Rusalin Ișfănoni, cercetător ştiinţific la Muzeul Satului, doctor în Arte Vizuale-Etnologie, membru al Asociaţiei „Pădurenii Hunedoarei”.
Este o onoare pentru noi hunedorenii, să-l avem alături pe omul care şi-a dedicat întreaga viaţă cercetării Ţinutului Pădurenilor,, scriau pe pagina de Facebook cei de la Biblioteca Municipiului Hunedoara.

În cadrul evenimentului primarul din Lelese a anunţat faptul că este gata şi va fi lansată în luna aprilie o monografie a zonei, unică în judeţ, datorită felului în care a fost realizată.

Evenimentul a avut un real succes,prezentând, aşa cum se vede şi în fotografii, interes pentru multe persoane. Mulţi dintre locuitorii municipiului Hunedoara sunt pădureni şi nu şi-au uitat originile.


 În cadrul evenimentului au avut loc două expoziţii: cea de costume populare a doamnei Marica Țîf și cea de fotografie, semnată de Rusalin Ișfănoni. Un alt moment interesant a fost degustarea
celebrelelor plăcinte pădurenești, de care s-au bucurat spectatorii prezenți la eveniment.

 Organizatorii, Primăria municipiului Hunedoara, Primăria comunei Lelese, Biblioteca Municipală, Galeria de Arte, Asociația Culturală „Pădurenii Hunedoarei” au promis că astfel de evenimente vor mai fi organizate.


O seara padureneasca
O seara paduraneasca

 

o seara paduraneasca
Foto credits: CronicaHunedoreana.ro






Material preluat de la CronicaHunedoreana.ro

Niciun comentariu