Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Drăgan Muntean – Aprilie, început și sfârșit de poveste!


Primăvara în Ținutul Pădurenilor este un  motiv de bucurie, dar și de tristețe în același timp. Aprilie este luna în care îndrăgitul doinitor al pădurenilor, Drăgan Muntean, a văzut pentru prima dată lumina zilei, în satul Poienița Voinii, dar și luna în care interpretul și-a încheiat călătoria în această lume. 

Pentru "pădurenii lui dragi", așa cum îi numea el, Drăgan Muntean a lăsat în urma lui, amintirea unui om drag, bun și modest c


are, din păcate, a părăsit această  lume fulgerător, lăsând un gol imens de iubire în inimile oamenilor, atât de dragi lui. 

După absolvirea școlii primare, pleacă din satul natal pentru a studia  la două licee renumite din municipiul Deva, Liceul de Muzică și Liceul  Pedagogic pe l-a și absolvit în anul 1975. 

În anii `80 este remarcat de renumita realizatoare TV, Marioara Murărescu, care vede în el calitățile artistice. După anul  1987 realizează un recital împreună cu Nicolae Furdui Iancu și Ioan Bocșa, cu care rămâne bun prieten, formând un "trio folcloric" foarte renumit. În anul 1990 devine din ce în ce mai apreciat și un promotor permanent al locurilor sale dragi din Ținutul Pădurenilor. 

Gândul de a promova Ținutul Pădurenilor îl face ca în 1991 să facă demersuri pentru a organiza în Ghelari, cea mai mare localitate din Ținutul Pădurenilor, prima ediție a Festivalului „Cântecului, dansului și portului popular pădurenesc”. Festivalul este mutat după câțiva ani, tot în comuna Ghelari, dar lângă satul natal al îndrăgitului promotor al pădurenilor, la granița dintre cele două comune, Ghelari și Bunila.

I. Bocsa, N. Furdui Iancu, Dragan Muntean

Aducem pe această cale un omagiu dragului nostru Drăgan Muntean și vă îndemnăm pe toți pădurenii să continuăm munca de promovare a Ținutului Pădurenilor, începută cu mulți ani în urmă de al nostru Drăgan Muntean. 


Veșnică pomenire !


Niciun comentariu