Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

FOTBALUL, SPORTUL NUMĂRUL 1

  


Pe marginea terenului, antrenorul Ioan Lobonț își scoate lista și începe să facă prezența. Celor 4-5 copii ajunși mai devreme încep să li se alăture restul copiilor, care ies grăbiți din vestiar. Nimic nu le poate lua celor 10 micuţi bucuria fotbalului.


          De 3 ori pe săptămână, domnul Ioan Lobonț antrenează cu multă răbdare copiii Ghelariului pentru viitoarele campionate care au fost suspendate momentan din cauza pandemiei. De pe tușa terenului, supraveghează cum micii fotbaliști încep încălzirea. „Sportul este important să fie integrat în viața de zi cu zi a copilului pentru libertatea de mișcare, bunăstarea pe care ți-o oferă și cu atât mai mult, este doza de energie care te ajută să-ți continui celelalte activități ale zilei.”


Copiii talentați trebuie promovați și sprijiniți


“Sportul în școală este benefic, dar profesorii de sport sunt primii care observă un copil talentat și sunt primii care ar trebui să-i îndrume și să-i promoveze spre un sport de performanță. Apoi părinții, cei care înțeleg importanța mișcării, aleg forma organizată de a face sport. Unii copii au un real talent și în timp se descoperă că sunt făcuți pentru diverse discipline sportive. Avem și noi câțiva copii foarte talentați, care, sper că în viitor nu se vor risipi.” declară domnul Ioan Lobonț.


Din toamnă, noi selecții pentru echipă


          “Sper ca din toamnă totul să revină la normal, atât cât se poate, să facem preselecții la școală în rândul celor mici, să se reia minicampionatele de fotbal, în special Cupa Satelor, care este foarte importantă pentru copii. La prima ediție a Cupei Satelor (2018-2019) ne-am clasat pe locul secund în faza județeană, iar pentru viitor avem obiective și mai mari. Vom participa și la edițiile viitoare ale Cupei Satelor. Suntem pregătiți și abia așteptăm momentul în care competiția se va putea organiza din nou. O competiție de genul acesta este o rampă de lansare pentru copiii din mediul rural.” consideră Ioan Lobonț.

Niciun comentariu