Replicahd.ro: Zeci de copii din Ghelari beneficiază de trei ateliere gratuite în cadrul centrului “Școala după școală”
Copiii din clasele primare, de gimnaziu și cei din clasele de liceu, din zona defavorizată, cartierul Cuț, din comuna Ghelari, care sunt parte din grupul țintă al proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”, sunt așteptați să participe, în fiecare zi, după orele de curs, la alegere, la trei ateliere diferite: realizare de suveniruri, textile și croitorie sau ateliere de prelucrat metalul și lemnul, în cadrul Centrului „Școala după școală”!
De la deschiderea atelierelor și până acum copiii au realizat o mulțime de obiecte decorative, dar și obiecte utile în orice gospodărie: umerașe, mici cuiere, căsuțe pentru veverițe, rame pentru fotografii, trăistuțe, gentuțe, suporturi pentru birotică și multe altele. Mai mult, copiii sunt implicați acum în reabilitarea gardului corpului B de clădire din Ghelari, unde funcționează Centrul “Școala după școală”.
Toate cele menționate mai sus sunt acțiuni din cadrul Activității 1. Sprijin pentru creşterea accesului şi participării la educaţie, Sub-activitatea 1.1. Sprijin pentru reducerea părăsirii timpurii a şcolii prin: programe de tip zone prioritare de educaţie/ şcoală după şcoală, din cadrul proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru”. Vă reamintim că activitatea este susținută de partenerul 1 (membrul 1) al proiectului amintit, Liceul Teoretic Ghelari, și se desfășoară în clădirea internat, aparținatoare unității de învățământ (corpul B al Liceului).
Centrul de tip “Școala după școală” cuprinde trei ateliere tehnologice și de creație: centrul-atelier tehnologic de prelucrat metalul și lemnul, centrul-atelier de croitorie-textile și centrul de creație pentru realizarea de suveniruri, iar activitatea de aici se desfășoară zilnic, după orele de curs.
Activitatea 1, care include atelierele pentru copii, este susținută, în cadrul proiectului “Comunitatea Ghelari – Acceptă sprijinul nostru” și de Sub-activitatea A7.3, de inovare socială, care presupune organizarea de excursii pentru copiii beneficiari din grupul țintă. Până acum, în cadrul proiectului am organizat trei excursii în județul Hunedoara, urmând să mai organizăm încă șapte, până la închiderea proiectului, în luna august 2020. De asemenea, copiii din grupul țintă vor beneficia, în funcție de efortul școlar făcut de aceștia (îmbunătățirea rezultatelor școlare, reducerea numărului de absențe, participarea la ateliere, dar și un comportament exemplar în comunitate) de patru excursii gratuite timp de patru zile, la București!
“Ne place foarte mult aici, la ateliere spune unul dintre adolescenții beneficiari, Radu Mateiu. Cu ajutorul domnilor profesori, am construit o mulțime de lucruri. Uite, cum vedeți, acum lucrăm la plăcile de lemn pentru gard, dar avem în plan și o nouă căsuță pentru veverițe și multe altele… Le-am scris și o scrisoare de mulțumire domnilor profesori.”
Citeste mai mult pe : http://www.replicahd.ro/
Post a Comment