Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Investitie de peste 10 milioane de euro la Ghelari pentru rețeaua de canalizare in satele componente.

În urma proiectelor depuse pentru investițiile necesare dezvoltării localității comunitatea din Ghelari va beneficia de mai multe proiecte deja aprobate. Reprezentanții instituțiilor au declarat pentru redacția noastră în ultima perioadă pe lângă proiecte deja depuse în trecut au fost făcute demersuri și pentru alte investiții pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor comunei. Dacă în ultimii 5 ani localitatea a bemeficiat de un proiect de peste 5 milioane de euro pentru reabilitarea vechiului Club, din centrul comunei, care acum beneficiază de dotări de ultimă generație climatizare și bucătarie dotată cu echipamente performante. Proiectul deja finalizat a permis si reabilitarea termică a mai multor imobile din cartierul Cuț dar și cursuri și finanțări pentru mai multi întreprinzători care au beneficiat prin proiect de finanțări pentru mici afaceri. 

În articolul de față dorim să vă vorbim despre viitor, proiecte deja aprobate care urmează să intre în faza de licitație sau de execuție. Executarea acestei investiții este realizată pe fonduri europene în baza unui proiect de peste 10 milioane de EURO. Proiectul de învestișie a fost deja aprobat și este în etapa de licitație pentru prima parte a proiectului care prevede  “Rețea de canalizare ape uzate menajere si statie de epurare in localitatile Ruda si Ghelari, Comuna Ghelari, Judetul Hunedoara” cu valoarea 24.082.504,92 RON.

A doua etapă  prevede achizitia de servicii de proiectare si executie lucrarilor  pentru „Rețea de canalizare ape uzate menajere in localitatile Ghelari, Plop, Catun Manastire, Govajdie", astfel toate localitățile aparținătoare de Comuna Ghelari, Judetul Hunedoara vor beneficia și de canalizare, valoare locrărilor pentru a II-a etapă sunt de 24.078.344,25  RON fără TVA.

În nota de fundamentare pentru depunerea proiectului se specifică nimic mai adevărat ca: 
„Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din faptul că realizarea unei rețele de canalizare constituie soluționarea unei probleme identificate la nivelul comunei. Astfel, prin realizarea rețelei de canalizare se va obține posibilitatea de dezvoltare ulterioară a localității, transportul și evacuarea apelor de canalizare nu vor produce efecte dăunătoare asupra mediului înconjurător, riscuri pentru sănătatea publică sau riscuri pentru personalul care lucrează”. 

Conform conducerii primăriei Ghelari acesta este doar un proiect pentru la care comunitatea din Ghelari relatând că există și alte investiții pentru care au fost depuse proiecte de finanțare în ultima perioadă, proiecte despre care primarul localității Emerson Iancu Toma susține că ne va relata la momentul în care vom avea mai multe detalii de la autoritățile statului care se ocupă de valitarea proiectelor de investiții.


Niciun comentariu