Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

8 Martie - Ziua femeii/ Ziua mamei

Bună ziua dragi cititori! După cum vă spuneam si săptămâna trecută, începutul lunii martie are mai multe semnificații, în special în rândul femeilor. Natura reînvie, florile, păsările și alte viețuitoare încep să revină la viața veselă ce o au pe parcursul anului. Dacă săptămâna trecută vă spuneam despre "Mărțișor", astăzi vrem să vă povestim despre o altă sărbătoare, și anume "ziua femeii/ziua mamei". Această zi este celebrată pe data de 8 Martie, fiind recunoscută pe plan internațional ziua femeii.  Înainte de a face o incursiune în istoria emancipării femeii, dorim să vă felicităm dragi doamne și domnișoare pentru aceasta zi minunată! Sănătatea, fericirea, iubirea și bucuriile să vă fie alături la tot pasul, cu mulțumiri infinite pentru felul în care vedeți viața și pentru simplul fapt că existați! LA MULȚI ANI 8 MARTIE! Dar haideți să aflăm istoria din spatele acestei frumoase zile.



Ziua Internațională a femeii a fost adoptată pentru prima dată în cadrul Adunării Generale a ONU printr-o rezoluție, în anul 1977. Înainte cu 2 ani  de a fi recunoscută ca zi internațională a femeii, acestea au sărbătorit în 8 martie 1975, celebrând astfel realizările sociale, politice, statutul social, dar și lupta împotriva violenței și discriminării,  în mai multe colțuri ale lumii. Anul 1975  a fost recunoscut ca fiind Anul Internațional al femeii. Chiar dacă în anii '70 această zi a fost recunoscută, dorim să precizăm faptul că aceasta a fost sărbătorită pentru prima data în anul 1909, la 28 februarie în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor(1908).  Apoi, în Europa, luna august 1910, 2 activiste socialiste germane  au propus, în cadrul Internaționalei Socialiste din Copenhaga, sărbătorirea unei zi special dedicate femeilor. Câțiva ani mai târziu, pe data de 8 Martie 1917, în Rusia femeile au luptat, făcând grevă pentru abolirea dinastiei țariste, sfârșitul raționalizării alimentelor, dar și încheierea Primului Război Mondial.

Acum,  să revenim pe teritoriul țării noastre dragi!  După cum putem observa din datele istorice,  această zi este de o mare însemnătate. Dar... la începutul articolului am adus vorba și despre ziua mamei. Ei bine, după cum știți în România, încă de pe vremea comunismului pe data de 8 Martie cinstim cu mare drag femeia cea mai importanta din viata fiecarei persone : MAMA.  Să vă spunem un mic secret? Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor.  Această sărbătoare datează din timpul legendelor despre zeii Olimpului. 

Cu siguranță, fiecare dintre noi ne amintim cu drag  de acele vremuri în care așteptam cu nerăbdare să vină ziua de 8 Martie, să ne cinstim mamele, oferindu-le cadouri și flori. Cele mai apreciate cadouri erau cele simbolice, fie poza de la grădiniță sau școală, sau doar câteva flori culese. Chiar dacă timpul trece, să nu uităm de adevăratele comori ale fiecăruia. Familia și,  inevitabil, femeia ce și-ar da viața pentru copilul ei. Să le cinstim și să ne bucurăm de existența lor.  Pe lângă mame, fiecare copil sau persoană adultă are în preajma sa și bunici, surori, învățătoare sau profesoare, prietene, iubite, soții sau chiar fiice. Nici pe acestea nu trebuie sa le uităm pentru ca în fond sunt femei. Aceasta zi minunată este ziua în care femeia ar trebui să fie ridicata pe cea mai înalta treapta, fiind tratată asemeni unei regine, în semn de respect, iubire si mulțumire. 

Democrația, dar și societatea, au făcut ca pretențiile să crească într-un fel. Acum, în vremurile de azi, cadourile nu se mai rezumă doar la flori sau la unele simbolice. Acum este la modă cadouri scumpe și extravagante, fiecare dorind să își surprindă femeia din viața sa. Dar totuși, haideți oameni buni să nu uităm valorile noastre, ale unui popor integru. Să apreciem cu adevărat, din suflet, toate doamnele și domnișoarele, dar în special mamele pentru tot efortul depus de-a lungul vieții în formarea fiecăruia dintre noi ca și oameni. Ne înclinăm în fața dumneavoastră și vă dorim multă sănătate și tot binele din lume.

Sursa imagine all-free-download.com


Niciun comentariu