Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

22 aprilie: Ziua Internațională a Pământului = sărbatorită în Ținutul Pădurenilor



Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970 cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arătă faţă de mediu. După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de ţări, printre care şi ţara noastră, au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. Abia în anul 2009 data de 22 aprilie a fost declarată de ONU (Organizația Națiunilor Unite) drept sărbătoarea oficială a Planetei Pământ.  În anul 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.

Volunarii din Ghelari și Primaria Comunei Ghelari au pust Ținutul Pădurenilor pe harta evenimentelor organizate anul acesta cu ocazia Zilei Pământului.

Evenimentele cu ocazia acestui eveniment au fost organizate pe parcursul a trei zile, fiind partea unor actiuni mai ample de ecologizare a localitatii, actiuni ccare au avut loc toata luna aprilie 

Autor: Razvan Dăvâncă 

Niciun comentariu