Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Lelese: Fondurile de mediu

Primarul Lelese vrea să folosească Fondul de protecțiea mediului pentru a îmbunătăți sistemul de iluminat public al comunei, un proces similar care a avut loc în urmă cu șapte ani, dar care trebuie modernizat, deoarece noul sistem de telegestiune va îmbunătăți eficiența

R


educereafacturilor.

'Noua tehnologie va permite un control mai mare și o programare personalizată. Vrem să putem avea acces și la acest lucru. Bineînțeles, acest lucru înseamnă facturi mai mici la electricitate și un consum redus.  În prezent, luminile stradale sunt programate la 100% pentru primele două ore, apoi la 80%, apoi la 50%. 

În funcție de condițiile de trafic din ziua precedentă, se selectează un program cu două ore înainte de  oprire. Cu alte cuvinte, se administrează singur. Noul sistem telecomandat este diferit. Acesta va putea să ajusteze și să programeze altele noi în funcție de necesități și pe zone. De exemplu,de ce să pierzi energie iarna când oamenii locuiesc acolo doar vara? 

În total, există peste 450 de lumini, ceea ce reprezintă mai mult decât populația satului. Nu avem buget local, pentru că avem nevoie de investiții serioase, dar ne propunem să obținem finanțare prin Administrația Fondului de Mediu",a anunțat primarul comunei Lelese, Ciprian Achim. 

Primarul a mai spus că, tot prinintermediul AFM, intenționează să solicite fonduri pentru asigurarea eficienței energetice la sediul administrativ printr-un sistem de panouri solare. O astfel de abordare ar asigura succesul în atingerea obiectivului final.

'Ne încălzim cu lemnede foc. Nu rămânem fără lemne de foc, dar nu știm ce se va întâmpla în viitor și dacă soarele este la dispoziție gratuit tuturor, nu neputem permite să nu-i folosim energia, de asemene afumăm foarte mult, ceea ce dăunează mediului înconjurător",a adăugat primarul localității.

Niciun comentariu