Header Ads

Un proiect marca Ținutul Pădurenilor România - www.tinutulpadurenilor.eu

Lelese, comuna care pe cât e de mică, pe atât de mari îi sunt investițiile

Deși echipa administratiei de la Lelesse este extrem de mulțumită că a obținut finanțare externă și că a putut face investiția mult așteptată, se confruntă în continuare cu impasuri care trebuie rezolvate.


Cu aceeași alocare bugetară în 2024  ca și în 2023, dar cheltuielile noastre vor fi mai mari trebuie să gasească soluții

 Chiar dacă trebuie să ne asigurăm, cred că va rămâne îndatorat mult timp.

 De exemplu, trebuie să contribuim cu cota noastră de 1,6 milioane de lei  doar pentru a acoperi suma rezultată din actualizarea prețurilor programului de investiții pentru modernizarea drumurilor forestiere din Runcu Mare cu covor asfaltic.

UE nu ne va susține pentru că venim din finanțare externă, dar ne vor prezenta Ministerului și Ministerul ne va trimite la Consiliul Raional și Consiliul Raional ne va sprijini pe cât posibil.El vă va ajuta, acest lucru se intâmplă pentru că unuinea consideră că drumurile forestiere nu sunt de interes public.

 Acestea sunt considerate căi de producție de exploatare și, prin urmare, nu sunt subvenționate.

 Drumul nostru s-a realizat și factura a fost plătită partial dar mai este o parte de plătit.  Am plătit până în august 2023 și mai avem atât de mulți bani încât nu știm cum să-i obținem”, a declarat primarul  comunei Lelese, Ciprian Achim 

Sursa: https://www.mesagerulhunedorean.ro/

Niciun comentariu